Bezár az Égető étterem és panzió Hódmezővásárhelyen

A közkedvelt Égető Étterem és Panzió zárja be a kapuit, a Facebook-oldalukra kitett tájékoztatásuk szerint csak ideiglenesen. Tavaly írtuk, hogy a megyében Makón és Hódmezővásárhelyen is bezárt számos, régóta működő vendéglátóegység, előbbi településen a G Pont Makó – Lángos, gyros nevű gyorsbüfé, míg utóbbiban a Kispiac Vendéglő, a susáni Bivaly Söröző, az újvárosi, Csomorkány utcai Kristály Presszó, a belvárosi Cvekedli ételbár. Az Öszöm-Iszom Vendéglőben egyelőre a napi menü szűnt meg, de még teljes nyitva tartással folytatják.

Szegeden is sorra zárnak be ideiglenesen vagy véglegesen ikonikus helyek. Arról írtunk még októberben, hogy a Mars téri Hambi-Bambi büfé bódéja is már a múlté, nem messze innen, szintén a Mars téren szakácshiány miatt zárt be végleg a 65 éve üzemelő Gulyáscsárda, a város egyik legrégebb óta működő étterme. A Süti nem süti összeköltözött a Kelesztővel, míg a Tiszavirág Hotel és Kávézó ideiglenesen bezárt. November 30-án végleg bezár a Chloé Vintage Shop, a Haunted House az újszegedi szabadulószobáját zárta be, de így járt a Kredit Egyetemi Pub, a Pipi Zero, a Norbi Update, valamint a Zuraburger is.

A K-Monitor és az Átlátszó térképre tette az országszerte bezáró önkormányzati és állami, állami vállalati intézményeket, vállalkozásokat és egyházi-civil helyeket. A térképet ide kattintva lehet elérni, melyen már a szegedi önkormányzati intézmények lakat alá kerülését, valamint a bezárt postahivatalokat is elhelyezték.