Telex: Sorra zárnak be a Norbi Update üzletek országszerte, egy rejtélyes magyar befektető állhat emögött

Schobert Norbert vállalkozása, a Norbi Update-franchise üzletei közül egyre többen húzzák le a rolót az elmúlt napokban, hetekben, amit több olvasó is jelzett a Telexnek. Ezen felül a Facebookon is egyre több poszt jelenik meg erről, ráadásul a norbi.hu oldalon lévő webshop is szünetel, ott technikai okokra és költözésre hivatkoznak.

Arról mi is beszámoltunk, hogy még szeptember közepén jelent meg egy poszt a szegedi üzlet Facebook-oldalán, hogy a Kígyó utcai üzletet közel 15 év után végleg bezárták szeptember 24-én. Akkor nem indokolták a bezárás okát, csak sejteni lehetett, hogy a magas rezsiköltségek miatt döntöttek így a tulajdonosok.

A Telex utánajárt, mi lehet az oka annak, hogy az ország többi pontján is ez történik, bár nem volt könnyű: Schobert Norbertet és a cégét is keresték, de semmi választ nem kaptak. A még nyitva lévő üzletek szerint ellátási gondok vannak hetek óta, egyesek szintén nem tudtak elérni olyanokat, akik tudnák, mikorra rendeződik a helyzet. Logisztikai átállásról is szólt a fáma, más üzleteket viszont már kényszerű bezárás fenyeget. Azt persze továbbra sem lehet biztosan állítani, hogy a szegedi üzlet is emiatt zárt volna be.

Néhány budapesti boltvezető értesülése szerint Schobert Norberték külső, magyar befektetőt vonnának be a tulajdonosi körbe, aki nagyobb a cégénél is. Ez azért érdekes, mert a Telex cikke emlékeztetett: pár hónappal korábban került a hírekbe, hogy Orbán Áron, Orbán Viktor fiatalabbik öccse bekerült a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába, ahol igazgatósági tag Ómolnár Miklós is, aki gyakran tűnik fel a kormányközeli Hír Tv közéleti műsoraiban.

A vállalkozás árbevétele az elmúlt években végig nőtt, 2021-ben már 2,3 milliárd forintot ért el, viszont a cég tavaly és tavalyelőtt is 130 millió forint körüli veszteséggel zárt.