Már Norbi Update sincs a Kígyó utcában: véglegesen bezárták üzletüket még szeptemberben

Számunkra is szomorú, de fontos döntésről szeretnénk tájékoztatni benneteket – vezeti fel a szegedi Norbi Update bolt Facebook-bejegyzésüket, melyet még szeptember közepén jelentettek meg, azonban a sajtóban eddig még nem szerepelt különösebben. Mindennek oka az volt, hogy a szegedi Kígyó utcai üzletet közel 15 év után végleg bezárják, pontosabban bezárták szeptember 24-én, szombaton, azóta nem nyitottak ki, de nem is fognak már.

Mint ahogy országszerte, így Szegeden is sorra zárnak be ideiglenesen vagy véglegesen az ikonikus helyek. Épp hétfőn írtuk meg, hogy a Mars téri Hambi-Bambi büfé bódéja is már a múlté, információk szerint az építményt mintegy négy nap alatt bontották el teljesen, a munka hétfő este fejeződött be, a hely pedig valószínűleg örökre bezárt. Nem messze innen, szintén a Mars téren szakácshiány miatt zárt be végleg a 65 éve üzemelő Gulyáscsárda, a város egyik legrégebb óta működő étterme.

Nemrég jelentette be a Süti nem süti cukrászda, hogy összeköltöznek a Kelesztővel, míg a Tiszavirág Hotel és Kávézó ideiglenesen bezár. Ezeken kívül november 30-án végleg bezár a Chloé Vintage Shop. A Haunted House az újszegedi szabadulószobáját zárta be, de így járt a Kredit Egyetemi Pub is. Akik még talpon vannak, nem örülhetnek túlzottan. Szegeden a Pizza Monkey pizzázó volt az eslő olyan szegedi cég, amely a nyilvánosság elé állt a gázszámlájukkal, majd ezután a fehértói halászcsárda tette közhírré, hogy több mint ötmilliós villanyszámlát kaptak augusztusban, így akár be is zárhatnak.

A megyében Makón és Hódmezővásárhelyen is bezárt számos, régóta működő vendéglátóegység, előbbi településen a G Pont Makó – Lángos, gyros nevű gyorsbüfé, míg utóbbiban a Kispiac Vendéglő, a susáni Bivaly Söröző, az újvárosi, Csomorkány utcai Kristály Presszó, a belvárosi Cvekedli ételbár. Az Öszöm-Iszom Vendéglőben egyelőre a napi menü szűnt meg, de még teljes nyitva tartással folytatják.

Korábban megírtuk, a K-Monitor és az Átlátszó térképre tette az országszerte bezáró önkormányzati és állami, állami vállalati intézményeket, vállalkozásokat és egyházi-civil helyeket. A térképet ide kattintva lehet elérni, melyen már a szegedi önkormányzati intézmények várható lakat alá kerülését is elhelyezték, erről itt írtunk bővebben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szeged is megszorításokra készül: bezárnák a sportlétesítményeket és a kulturális intézményeket is

A Szeged Televízió Téma című műsorának visszatérő vendége már Kovács Tamás gazdasági alpolgármester, aki az imént arról beszélt, hogy az energiaválság miatt idén még minden intézmény működik, lesz karácsonyi vásár és díszkivilágítás is, de jövőre a kulturális és sportintézmények legalább egy hónapig zárva lesznek. Kiemelte azonban, hogy senkit nem bocsátanak el.