Valaki kiragasztotta a Tiszavirág bejáratára, hogy „az Orbán-kormány miatt” zárt be, ők ettől elhatárolódnak

Még vasárnap számoltunk be arról, hogy határozatlan időre bezár hétfőtől a Tiszavirág Hotel és Kávézó, mely Szeged népszerű és stílusos butikhotele és a helyi gasztroforradalom egyik hírnöke volt már 2012-es megnyitása óta. Bár a tulajdonosok nem közölték a bezárás okát a nyilvánossággal, a Szegedinap.hu készített pár képet a helyszínről. Az egyiken az látszik, hogy az ellenzéki Párbeszéd egy, a bejárati ajtóra ragasztott A4-es lappal tudatta a szegediekkel, miszerint:

„Ez az intézmény az Orbán-kormány miatt bezárt.”

Megkérdeztük üzenetben magát a Tiszavirágot is arról, hogy tudnak-e a párt által kiragasztott cetliről, miként került oda, illetve mi az álláspontjuk ezzel az üzenettel kapcsolatban. Annyit írtak kérdéseinkre, hogy teljes mértékben elhatárolódnak mindenfajta politikai megnyilvánulástól, ami a Tiszavirág bezárásával kapcsolatos.

Az utóbbi hetekben több szegedi hely jelentette már be, hogy többnyire a megnövekedett rezsiköltségek miatt el kell köszönniük a vendégektől akár ideiglenesen, akár véglegesen. Október elején már bezárt a Süti nem süti nevű cukrászműhely, ők el is mondták, hogy a gazdasági környezet változása miatt kényszerültek összeköltözni a Kelesztővel, amelynek egy és ugyanaz az üzemeltetője.

Szombaton arról írtunk, hogy a Fehértói Halászcsárda kapott ötmilliós villanyszámlát, amit ugyan még ki tudnak fizetni, de kérdéses a jövőjük. Még az elsők között zárt be a Gulyáscsárda a nyáron, hivatalos indoklás szerint szakácshiány miatt. Ez volt Szeged legrégebbi, 65 éven át működő étterme.