Szakácshiány miatt zárt be végleg a 65 éve üzemelő Gulyáscsárda a Mars térnél

A szegedi Gulyás csárda állítólag a legrégebben működő étterme Szegednek. Most bezárnak, mert a szakácshiánnyal ők sem tudnak mit kezdeni.

„Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát: szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány” – mondta a Szegedi Nap nevű lapnak Holló János, aki 22 éve bérelte az IKV-tól az épületet, és üzemeltette a csárdát.

Elmondása szerint nettó 450 ezer forintot fizetett szakácsainak, akik 15 napot dolgoztak havonta, és 15-öt pihentek, de ez a napi 30 ezer nettó sem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt. Így június 19-én végleg lehúzták a rolót.

Holló információi szerint ez volt Szeged legrégebbi működő étterme, 65 éven keresztül minden nap kinyitott, eltekintve a legszigorúbb járványügyi zárástól az elmúlt években. A Hági és a Szeged étterem működik még régóta, de mindkettőnél voltak egészen hosszú szünetek is.

„Rengeteg vámos és rendőr járt hozzánk, menüzött nálunk, etettük az Agórában táborozókat, a NAV továbbképzőseit. Hosszú évekig evett nálunk az Első Beton akkor első osztályban vitézkedő futsal-csapata, de évtizedekig etettük a kajak-kenus rendezvényeket is” – sorolta Holló.

Fotó: Google Maps