A Pizza Monkeynál is becsengettek: több mint 2 milliós gázszámlát kapott a szegedi pizzázó

A Pizza Monkey étterem szeptember elsejével, az őszt köszöntve adott közre egy posztot a közösségi oldalukon, melyben egy beszkennelt dokumentummal bizonyítják, hogy körülbelül 2 millió 300 ezer forint lesz havonta a gázszámlájuk az eddigi 250300 ezer forint helyett, tehát 89-szeres a növekedés.

A számla egyébként az októberi hónapra szól, az az elszámolási időszak, de a cég már augusztus közepén megkapta azt, melynek befizetési határideje egyébként a pénteki nap, vagyis szeptember 2-a.

A posztban azt is megjegyezték, hogy a gázszolgáltatójuk egyoldalúan felmondta a szerződésüket, így lett ennyi az összeg. Több mint 60 kollégánkkal reméljük a legjobbakat! Kitartást Mindenkinek, nehéz időszak lesz! De Mi mindig Veletek voltunk, vagyunk és leszünk! – zárják a posztot némileg keserédesen.

Mint megírtuk, a kormány döntése szerint a magyarországi felhasználók továbbra is rezsicsökkentett áron vásárolhatnak villamosenergiát és földgázt a kormány rendeletében meghatározott mennyiségig. Az ügyfeleknek a kedvezményes sávhatár felett sem a valós piaci árat kell fizetniük, hanem az annál kedvezőbb, lakossági piaci árat, ami még így is hat-hétszeres növekedést jelent a rezsicsökkentett árhoz képest.