Eltűnt a Hambi-Bambi gyorsbüfé a Mars térről

„Hazafelé részegen kell Mars térről egy burger. Mindegy, hogy te mikor fekszel, Mars tér úgyis korábban kel” – énekelte meg a Skatch zenekar frontembere még nyolc évvel ezelőtt, de azt valószínűleg nem sejtette akkor, hogy a hírhedt Mars téri hamburger 2022-ben nemcsak, hogy megszűnik mint éjjeli étel- és gyomorrontásszerzési lehetőség, de maga a bódé is nyomtalanul eltűnik.

Márpedig ez történt. A Hambi-Bambi gyorsbüfének már csak a betonalapja várja a hajnali fiatalságot, meg rajta egy szőnyeg. A tragikus hírről olvasónk, István jelzett nekünk hétfőn délután, mi pedig azonnal láttuk: ez lesz a nap híre. Megjöttek Vásárhelyre az új harckocsik, bekapcsolják a távfűtést, sűrítik a vasútvillamost? Nincs itt verseny. Az ikonikus gyorsbüfé teljesen eltűnt.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Elkezdtem a neten kutatni, hogy ott milyen nyomot hagyott a hely. Első körben kiderült, hogy a 43 ezer lelkes macedóniai Stip városában is van egy Hambi Bambi nevű büfé, ami hasonló színvonalúnak tűnik a feltöltött képek alapján. A Mars téri egységnek nincs hivatalos jelenléte, se egy Facebook-oldal, se egy Google-profil, és még a Google Mapsen sincsenek fent, van viszont egy revieweuro.com nevű oldal, ahol bárki hagyhat véleményeket helyekről. Ó, és a szegediek hagytak is. Ilyeneket:

  • „Hát inkább hagyjuk. A hamburger vállalhatatlan, bár a zöldség friss volt benne, ezért 1 csillag.a hús pedig.no comment. A bódé maga se túl bizalomgerjesztő”
  • „Megnéztem az ízetlen hudeg húsomat és egy legyet haraptam félbe, itt soha ne egyetek”
  • „Hideg a kaja, kemeny dio a pultos ugyhogy benne van egy kis szocsataban”
  • „Undorító hideg fos senki ne egyen itt, kocsog a pultos is”
  • „Elég rosz hamburget adnak fagyasztott hús és kicsi”

Az összesen öt értékelésből egyetlen egy esetében kapott kettő csillagot a hely, a többinél mind egyet, ami azt hiszem kitűnően szemlélteti, milyen szinten űzték itt az élelmiszer- és vendéglátóipart.

A szegedi híreket is gyakran feldolgozó webradio.hu azt írja, tudomásuk szerint a bódét mintegy négy nap alatt bontották el teljesen, a munka hétfő este fejeződött be. Információik szerint a tulajdonos az Olajbányász téren is visz egy hasonló profilú vendéglátóhelyet, így aki ragaszkodna az élményhez, annak Tarján felé az irány.