Húszmillió forintért árulják a Pipi zero gluténmentes üzletét, nem szeretnék végleg bezárni azt

„Hát sajnos eljött ez a nap is... Más kapitányt keres Szeged gluténmentes éttermeinek zászlóshajója! Nem szeretnénk, hogy ez az egész utazás a végére érjen, csak a megváltozott világhelyzet miatt elvesztettük azt a vendéglátás felé érzett imádatot, ami végigkísérte az utunkat. Nem szeretnénk, hogy a sok belefektetett munka, kutatás, mosoly, könny, innováció kárba menjen. A sok élmény, amit a vásárlóinktól kaptunk sokáig elviselhetőbbé tette a felülről jövő nyomás erejét. Belefáradtunk...” – írják a közösségi oldalukon még szerdán megjelent posztban.

Azóta valóban felkerült a hirdetés a Jófogásra, mely szerint 20 millió forintért eladó a 130 négyzetméteres, négyszobás ingatlan minden berendezésével együtt. Ez 153 846 forintos négyzetméterárat jelent a belváros kellős közepén, egy IKV tulajdonában lévő bérleményben. Mint írják, a cég és a teljes brand is jár érte. Akinek esetleg felkeltette az érdeklődését, az minden részletet megtalál a hirdetésben.

Mint ahogy országszerte, így Szegeden is sorra zárnak be ideiglenesen vagy véglegesen üzletek és vendéglátóhelyek. A Mars téri Hambi-Bambi büfé bódéja is már a múltéNem messze innen szakácshiány miatt zárt be végleg a 65 éve üzemelő Gulyáscsárda. A Süti nem süti cukrászda is összeköltözött a Kelesztővel, míg a Tiszavirág Hotel és Kávézó azt jelentette be hogy ideiglenesen bezár.

November 30-án végleg bezár a Chloé Vintage Shop. A Haunted House az újszegedi szabadulószobáját zárta be, de így járt a Kredit Egyetemi Pub is. Legutóbb arról írtunk, hogy a Kígyó utcai Norbi Update is végleg lehúzta a rolót.

Korábban megírtuk, a K-Monitor és az Átlátszó térképre tette az országszerte bezáró önkormányzati és állami, állami vállalati intézményeket, vállalkozásokat és egyházi-civil helyeket. A térképet ide kattintva lehet elérni, melyen már a szegedi önkormányzati intézmények várható lakat alá kerülését is elhelyezték, erről itt írtunk bővebben.

Akik még talpon vannak, azok sem örülhetnek túlzottan. Szegeden a Pizza Monkey pizzázó volt az eslő olyan szegedi cég, amely a nyilvánosság elé állt a gázszámlájukkal, majd ezután a fehértói halászcsárda tette közhírré, hogy több mint ötmilliós villanyszámlát kaptak augusztusban, így akár be is zárhatnak.