Frank Sándor „hidegre rakta” az idei halfesztivál ügyét: Mindenki azt csinál, amit akar

„Halfesztivál ügyben senkinek semmit. Hidegre raktam az ügyet, ez egy lerágott csont” – jelentette ki Frank Sándor egykori szervező a Délmagyarország azon kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy valaki más szervezi meg az idei halfesztivált Szegeden.

„Nem akarok reagálni rá, hagyjanak minket békén, hogy azzal foglalkozhassunk, amihez értünk, hagyjanak dolgozni bennünket. Mi nem csináljuk, az biztos, mindenki azt csinál, amit akar, semmi nem tiltja, hogy bárki halfesztivált szervezzen” – fejtette aztán ki a véleményét a vendéglátós vállalkozó.

Kedden ugyanis Mocselini Rudolf, a hídi vásár megálmodója bejelentette, a Fokán szervezik meg Szegeden a gasztronómiai fesztivált szeptember első hétvégéjén. Sztárfellépő a Huszár Mátyás rakparti, Frank Sándor-féle fesztivállal ellentétben itt nem lesz, a program összeállítása még folyamatban van, mondta akkor az egyébként fideszes színekben önkormányzati képviselőként is megmérkőző Mocselini a lapnak.

„Bizonyos elemeket megtartva, de egy kicsit más tiszai halfesztivált tervezünk. Azért mi inkább alternatív programkínálatot szoktunk nyújtani, olyat, ami egyébként Szegeden nincsen. Egy olyan programsort rakunk össze, ami Szeged egy kaptafára készült rendezvényeihez képest egy kicsit más lesz” – mondta Mocselini a Délmagyarnak.

Közben az is kiderült, hogy Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője is fesztivált rendez I. Kísérleti Exclusive Premium De Luxe 444 Halfesztivál és Falunap néven Etyeken. A 444 gasztro témákkal is gyakran foglalkozó főszerkesztője volt az tavaly, aki lesújtó kritikával illette a rendezvényt az újság Borízű Hang című podcastjében, ezzel alaposan felbolygatva a szegedi halászlé-szcénát.

Ennek hatására mondta azt később Frank Sándor korábbi főszervező, többé nem rendezi meg a szegedi fesztivált, mire Uj Péter úgy reagált, hogy szerinte nem veszít ezzel sokat a város. A szervező gyorsan meggondolta magát, idén márciusban már arra kérte a főszerkesztőt, hogy legyen a rendezvény díszvendége, de Uj nem rajongott az ötletért.

Májusban derült ki, hogy főként anyagi okok miatt mégis elmarad az idei Frank Sándor-féle halfesztivál. A 2025-ös eseményt viszont már újra Frank szervezi, májusban derült ki, hogy már tárgyal is egy titkos befektetővel, és „azon van, hogy jövőre még nagyobb lendülettel folytatódjon” a fesztivál.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder