Elmarad az idei halfesztivál

„Alapos mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy az idei évben a szegedi Halfesztivál nem kerül megrendezésre” – írták a szervezők a rendezvény közösségi oldalán. 

A kommentelők vegyesen fogadták a hírt. Volt, aki sajnálta, hogy elmarad az idei esemény, mivel szerinte szuper volt a tavalyi, de korábban is részt vett már, és kellemes emlékei fűződnek a halfesztiválhoz. Másoknak nem okozott különösebb traumát, hogy nem tartják meg, mert amúgy sem szívesen „szagolgatták volna más izzadságát 40 fokban kígyózó sorban állva” a műanyag tányérokért. „Az az igazság, hogy ugyanannyiért az étteremben kényelmesen megettük minden évben a halfeszt alatt a halászlevünket” – fogalmazott egyikük.

A fesztivál körülményeit nemcsak a közönség kifogásolta, emlékezetes, hogy Uj Péter, a 444 gasztro témákkal is gyakran foglalkozó főszerkesztője tavaly lesújtó kritikával illette a rendezvényt az újság Borízű Hang című podcastjében. Ekkor Frank Sándor főszervező azt mondta, többé nem rendezi meg a szegedi fesztivált, mire Uj Péter úgy reagált, hogy szerinte nem veszít ezzel sokat a város. 

Frank gyorsan meggondolta magát, idén márciusban már arra kérte a főszerkesztőt, hogy legyen a rendezvény díszvendége, de Uj nem rajongott az ötletért