Meg nem nevezett befektetővel tárgyalnak a halfesztivál szervezői, jövőre megtartanák azt

Titkos befektetővel tárgyal Frank Sándor annak érdekében, hogy jövőre még nagyobb lendülettel folytatódjon a szegedi halfesztivál, amit idén főleg anyagi okok miatt nem rendeznek meg, írja a Délmagyarország.

A lap szerint Frank ugyan nem akart a részletekről beszélni, de elmondta, „azon vagyunk, hogy megmaradjon a rendezvény, sőt jövőre még nagyobb lendülettel folytatódjon”. Ez lett volna idén a huszonhetedik Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyet végül múlt hét pénteken fújtak le hivatalosan a szervezők. Ennek többnyire anyagi oka van, Frank szerint nem éri meg megszervezni.

Nem maradunk azonban halászlé nélkül idén sem, az önkormányzati Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. megtartja ugyanis a halfőző családi napot a Partfürdőn, mely a több napos halászléfesztivál része volt. Ezt Kolonics Erika erősítette meg a Szeged365-nek, kiderült, szeptember 7-én esedékes az egynapos rendezvény, melyen ismét halfőzők versenyeznek majd, és az egyik zsűritag maga Frank Sándor lesz.

Uj Péter, a 444 gasztro témákkal is gyakran foglalkozó főszerkesztője tavaly lesújtó kritikával illette a rendezvényt az újság Borízű Hang című podcastjében. Ekkor Frank Sándor főszervező azt mondta, többé nem rendezi meg a szegedi fesztivált, mire Uj Péter úgy reagált, hogy szerinte nem veszít ezzel sokat a város. Frank akkor gyorsan meggondolta magát, idén márciusban arra kérte a főszerkesztőt, hogy legyen a rendezvény díszvendége, de Uj nem rajongott az ötletért.

A halfesztivál egy remek városmarketing ötlet volt. Szeged ezzel híres, tradicionális rendezvényét veszíti el, ami  óriási veszteség a városnak – ezt már Német Ferenc, a Fidesz szegedi önkormányzati képviselője mondta a Délmagyarországnak a halfesztivál lefújása kapcsán. Német el van szomorodva, hogy eltűnnek Szeged nagy rendezvényei”, utalt ezzel a sörfesztiválra, vagy a Toros Pálinkafesztiválra, ami idén szintén elmaradt.