„Fájó szívvel tudatjuk, hogy a Belgrád rakparton található Szegedi Halászcsárda Budapest 15 év után végleg bezárja kapuit” – olvasható az étterem csütörtöki bejegyzésében. A szegedi Frank Sándor étterme december 26-án, karácsony másnapján tart nyitva utoljára, mivel a bérbeadó nem hosszabbította meg a bérleti szerződést.
Bár Budapesten búcsúznak, továbbra is várják a vendégeket a Roosevelt téri Halászcsárdában Szeged belvárosában, a Fehértói Halászcsárda és Szállodában, az M5-ös autópálya mellett, Szeged közelében, valamint a Szegedi Halászcsárda Győr éttermében, Győr belvárosában, a Baross Gábor úton.
Frank Sándor korábban a szegedi halfesztivál szervezőjeként ismertük, ám rendezvénye idén főként anyagi okok miatt elmaradt. A 2025-ös eseményt viszont már újra Frank szervezi, májusban derült ki, hogy már tárgyal is egy titkos befektetővel, és „azon van, hogy jövőre még nagyobb lendülettel folytatódjon” a fesztivál.
Idén sem maradt – volna – halfesztivál nélkül Szeged, Mocselini Rudolf, a hídi vásár megálmodója bejelentette, a Fokán szervezik meg Szegeden a gasztronómiai rendezvényt szeptember első hétvégéjén. Ez sem teljesen úgy valósult meg, ahogy tervezték, végül közösségi főzést tartottak helyette.
Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője is szervezett hasonló rendezvényt I. Kísérleti Exclusive Premium De Luxe 444 Halfesztivál és Falunap néven Etyeken. A 444 gasztro témákkal is gyakran foglalkozó főszerkesztője volt az tavaly, aki lesújtó kritikával illette Frank Sándor halfesztiválját az újság Borízű Hang című podcastjében, ezzel alaposan felbolygatva a szegedi halászlé-szcénát.