Kósa Lajos járt Újszentivánon, a letartóztatott Putnik Lázár lehetséges utódjának segített kopogtatni

Kósa Lajossal gyűjtött szerdán aláírásokat, és kopogtatott be a helyiekhez Újszentivánon Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje – írja a Délmagyarország.

A Fidesz alelnöke szerint azért érdemes Ulbert Mónikát és csapatát támogatni a jövő heti időközi választáson, mert ő biztonságot, fejlődést, és kiegyensúlyozottságot hozhat a településnek. Mint azt a lap írja, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Ulbert Mónika egy utcafórumot tartott. A fórum a helyi bútorgyár előtt zajlott, amire szintén több panasz érkezett: folyamatos a zaj, sokszor hétvégén is arra kelnek, hogy elindult a gyártás az üzemben. Ezen kívül még számos dolgot soroltak a helyiek.

Ulbert Mónika elmondta, ha megválasztják polgármesternek, minden problémára igyekszik megoldást találni, valamint igyekszik újra iskolát hozni Újszentivánra. Ezen kívül pedig létrehoznák a nemzetiségek házát, amiben a roma, a szerb és a sváb kisebbségek kapnának egy-egy irodát. Szóba került egy új piac építése is. Mindezek után a település házaiba kopogtatott be, hogy minél több embernek bemutatkozzon.

A fórum után a kopogtatásba bekapcsolódott a Fidesz alelnöke, Kósa Lajos is,

aki azt mondta, hogy azok a politikai erők, amelyek képesek „normálisan” együttműködni, azoknak van esélye végrehajtható programot készíteni, erre pedig a Fidesz-KDNP pártszövetség képes. Emlékeztetett a tavaszi választásokra, és arra, hogy az emberek arra bízzák a vezetést települési szinten is, akik képesek nemzetben gondolkodni és a mindennapokban is képviselni őket. Hozzátette, hogy Ulbert Mónika ilyen, a Fidesz-KDNP programját képviseli, és jó vezetője lehet Újszentivánnak, biztonságot, fejlődést és kiegyensúlyozottságot hozhat a településnek.

Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

Újszentivánon jövő héten vasárnap lesz az időközi választás, ahol a település polgármesteréről és a képviselő-testület tagjairól is döntenek majd. Mint ismert, a korábbi településvezetőt, Putnik Lázárt még februárban tartóztatták le. A NAV január végén razziát tartott a csongrádi település polgármesteri hivatalában bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúja miatt. Az ügy összefüggött a közfoglalkoztatottak bérével, valamint a „fiktív” jogviszonnyal, ezen felül pedig számos szerb- és román-magyar kettős állampolgárságú fantomszavazót is bejelentettek a kétezer fős településre.

Ezután nem sokkal rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület. Juhász Tibor független színekben politizáló alpolgármester indítványát a hétfős testület jelenlévő tagjai közül négyen támogatták, egy képviselő nemmel szavazott. Az alpolgármester elmondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását.

Az érdekes adalék, hogy a választások előtt csak úgy tobzódtak a magas rangú fideszesek Szegeden, vagy a környéken. Csak Orbán Viktor háromszor járt a környéken tavaly ősszel. Volt itt azonban a szegedi születésű Novák Katalin is, akit immáron köztársasági elnökké választottak. Járt itt Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő és Palkovics László miniszter is számtalanszor.

Legutóbb Varga Judit igazságügyi miniszter járt Ulbert Mónikánál. Varga később Kiskundorozsmára is ellátogatott, ott is támogatja a helyi jelöltet, Ruzsa Rolandot. Itt azért tartanak időközi választásokat, mert Mihálffy Béla önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselővé válaszották. Kósa Lajos mindenesetre újoncnak számít errefelé.