Feloszlatta magát az újszentiváni képviselő-testület, miután a polgármestert letartóztatták

Szerdai rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület.

Juhász Tibor független színekben politizáló alpolgármester indítványát a hétfős testület jelenlévő tagjai közül négyen támogatták, egy képviselő nemmel szavazott. Az alpolgármester elmondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását. A Csongrád-Csanád megyei települést 2006 óta vezető Putnik Lázár polgármestert pedig őrizetbe vették erről mi is az elsők között számoltunk be , ezért jelenleg nem tudja ellátni feladatait.

Juhász Tibor hangsúlyozta, a település képe és az önkormányzat anyagi helyzete is rendezett,

ahhoz azonban, hogy a közhangulat megnyugodjon, a közbizalom visszatérjen, új választásra van szükség.

Szentirmay Sára jegyző közölte, a jogszabályok alapján a feloszlatásról hozott döntés a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól hatályos, majd 15 napon belül kell kitűzni az időközi választás időpontját. A községben így előreláthatólag szeptemberben tarthatnak időközi választást.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán közölte, hogy egy munkásszálló építésével kapcsolatos, több száz millió forintos csalás miatt indult eljárás egy polgármester, egy önkormányzati dolgozó és egy vállalkozó ellen. A három férfit nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a beruházást túlárazták, a pályázat szerint a szálló teljes költsége 371 millió forint volt, a kivitelezés azonban 258 millió forintba került. A fennmaradó 113 millió forintból a polgármester mintegy 70 millió forintot a saját vállalkozásának utaltatott, 10 millió forint egy szociális szövetkezethez került, a további összeg sorsa egyelőre ismeretlen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Letartóztatták Újszentiván polgármesterét, nyomozók vitték magukkal az otthonából

Kedden nyomozók vitték magukkal az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt.