Joób Mártonék újrakezdik az aláírásgyűjtést, mert vállalhatatlan lett a jelölőszervezetük elnöke

El akarták lehetetleníteni a rendszerváltást Szegeden Joób Márton szerint, aki szintén megméretteti magát Botka Lászlóval szemben. A lapunknak küldött közleményben az áll, hogy lényegében egy hét alatt összegyűjtötték az induláshoz szükséges mennyiségű aláírást valamennyi választókörzetben, a polgármesteri ajánlásra pedig az induláshoz szükséges mennyiség háromszorosát.

Ennek ellenére Joób Márton és csapata a mai napon úgy döntött, hogy újrakezdik a gyűjtést az induláshoz szükséges ajánlásoknál, mivel jelölőszervezet nélkül, teljesen függetlenként vágnak neki a választásoknak. Ennek oka az, hogy a Szögedi Polgárok Egyesületének elnöke, Bakai Csaba olyan dolgot tett és olyan dolgok kerültek vele kapcsolatosan napvilágra, amikről korábban nem volt tudomásunk, így Joóbék vállalhatatlannak tartanak minden féle együttműködést vele kapcsolatosan.

Határozottan úgy látjuk, hogy egy tudatos ellehetetlenítésről van szó, amelynek egyetlen célja, hogy Joób Márton ne tudjon kiállni Botka Lászlóval szemben a június 9-ei önkormányzati választáson. Mélységesen meg vagyunk döbbenve azon, hogy a jelenlegi rezsim Joób Márton ellenes propaganda-csápjai milyen messzire elérnek. De semmiképpen nem adjuk föl, mert úgygondoljuk, hogy egy várost nem pártpolitikai alapon kell vezetni, hanem az itt élő embereket érintő ügyek mentén” – szól a közlemény. 

Joób ezután azt írja, nem számít az, hogy ki jobboldali vagy baloldali, egységet kell teremteni gyönyörű városunkban. Ezzel indokolta, hogy ő is elindul el független polgármesterjelöltként. Az őt támogató csapat tagjai pedig teljesen független jelöltekként támogatják őt a jobb városért folytatott küzdelemben.

Korábban megírtuk, lánya és felesége mellett egy exfideszes képviselőt is indít Szegeden Joób Márton, aki annak a Bakai Csabának az egyesületével indult eredetileg, aki még az ezredfordulón önkormányzati képviselőként jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mivel maradandó fogyatékosságot okozott saját feleségének.