Kopik a villamossín, a bezárásra váró tápéi óvodából bölcsőde lesz: ezek várhatóak a mai közgyűlésen

Február 17-én, pénteken ülésezik idén először a szegedi önkormányzat közgyűlése a Városháza dísztermében. Mondhatni ez az év legfontosabb ilyen alkalma, mivel ekkor fogadhatják el a város éves költségvetését, mely nettó 70 milliárd forint körül alakul majd. Ennek viszont alig több mint a negyede megy majd fejlesztésekre, annyira megnőttek a város kiadásai – többnyire energiafronton –, és ezen a kormányzati támogatás sem segít sokat.

Az utak karbantartására idén 1,1 milliárd forint, a városrészi központok felújítására 500 millió forint jut, mely keretében megújítanák a Lechner teret, az Aradi vértanúk terét, Petőfitelep Fő teret és a Bartók teret is. Ezen beruházások idén csak elindulnak, nem feltétlenül fejeződnek be. Arról is írtunk, hogy többek között a tram-train többletterhelése miatt elkopott síneket is cserélik egy összesen 155 millió forintos beavatkozás keretében.

Ami viszont várhatóan a legnagyobb visszhangot fogja okozni, az az óvodabezárások témaköre, hiszen tavaly a várttal ellentétben nem került napirendre a téma, mégis az egész közgyűlés arról szólt. Aggódó szülők már a szerdai bizottsági ülésre is elmentek, ahol benyújtották az előterjesztést, de az is kiderült, hogy a tápéi óvodából bölcsőde lesz.

Ezen a közgyűlésen fogadhatják majd el a korábban a Kúria által részben jogellenesnek minősített szegedi lakásrendelet módosított változatát, de többek között licitre bocsátanak egy telket a Bajai út mellett, mely a szegedi reptér és a krematórium szomszédságában helyezkedik el. Úgy tűnik, idén elkezdődhet a rakpart rekonstrukciójának első üteme is, melyre 200 millió forintot irányoztak elő, a Kárász utcán pedig a napvitorlás utcai árnyékolás továbbfejlesztésére raknának félre kereken 27 millió forintot.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<