Lackfi János jelölte a szegedi falfestő párost a Highlights of Hungary díjra

„Meglepődtünk, hogy bekerültünk az esélyesek közé, mert Lackfi János sem keresett meg ezzel bennünket. Akkor tudtuk meg, amikor jött a telefon, hogy elfogadjuk-e a jelölést” – mesélte a Délmagyarnak Marton Ákos, akit Vinkó Leóval együtt jelölt a költő a Highlights of Hungary díjra. Hozzátette, örömmel fogadták, hogy Szegeden kívül is felfigyelt valaki a Muralpaintre annak ellenére, hogy munkáik 80 százaléka a városban és a vármegyén belül található.

A fiatal művészek abban bíznak, hogy a jelölés segít nekik kitörni a városból és országosan is ismertséget szerezni. Nagy örömmel vennék a pénzdíjjal járó győzelmet is, így bíznak abban, hogy októberben sok voksot kapnak majd. 

A Muralpaint mellett 24 másik jelölt van a mezőnyben, akiket Almási Kitti, Borbás Marcsi, Gyurta Dániel, Lackfi János és T. Danny nagykövetek választottak ki. A Muralpaint által lebonyolított fűtőműves projektről ismert Mondolo Egyesületet egyébként két éve jelölték a Highlights of Hungary díjra. 

Marton Ákos és Vinkó Leó munkái között óvodák, bölcsődék, középületek és ipari létesítmények találhatók. Eddig több mint 100 ezer négyzetmétert festettek ki, több mint kétszáz megbízó kérésére. A fűtőművek mellett korábban írtunk például a rókusi Tesco melletti, tiszavirágzást ábrázoló falfestményről, a felhőkről, amelyeket Marton Ákos azért fest, hogy ne kelljen felfelé nézni, valamint egy cikkben a kecskemétivel is összevetettük Szeged köztéri művészeti életét. Marton Ákos most elárulta a Délmagyarnak, hogy egy újabb SZETÁV-os alkotás van készülőben, de ennek részleteit egyelőre titokban tartják.