Már szavazhatunk a Szetáv fűtőműveit kifestő Mondolo Egyesületre egy rangos listán

A mai naptól kezdődően 2 hét áll mindenkinek a rendelkezésére, hogy a Highlights of Hungary 2021-es listájának jelöltjei közül kiválassza azt a 10 produkciót, akiket érdemesnek talál a fődíj megnyerésére. Ezen a rangos listán szerepel a szegedi Mondolo Egyesület is, ahogy arról már hírt adtunk korábban, de akkor még nem volt éles a szavazás.

A Mondolo Egyesület, olyan nevek ellen száll harcba, mint a Magyar Madártani Egyesület, Szilágyi Áron, a Vérlovagok, vagy Schäfer András, így minden rájuk leadott szavazat nagyon komoly segítséget jelent a díj elnyerésének érdekében. Arra, hogy miért kellene pont rájuk szavazni – egyébként összesen tíz szervezetre lehet egyszerre, egy személynek – azon kívül, hogy szegediek, a következőket sorolták fel:

  • Ingyenes előadássorozatokkal színesítették a szegedi kulturális élet palettáját, a vírushelyzet javulását követően pedig újraindítják a Clubot, nem utolsósorban azért, hogy tovább tudják gyűjteni az adományokat az arra érdemes szegedi szervezeteknek.
  • Számos fűtőművet alakítottak át környezeti nevelési felületté, városkép jelentőségű művészi alkotássá, fenntarthatósági információs adathordozóvá. Ez a folyamat a jövőben mindenképpen folytatódni fog, hiszen imádják az ezzel járó munkát, a felkészülést, a tudományos adatok összegyűjtését, de leginkább azt, hogy az ott élők mennyire imádják a fűtőműves alkotásokat.
  • Tehetséggondozó, iskolai előkészítő programsorozatot indítottak óvodások és kisiskolások számára, melynek második évada jelenleg is zajlik. A Mondolo Club Mini nem csak elméleti, de gyakorlati tudást, szemléletmódot is ad a kíváncsi Mondolurkóknak, akikből igyekeznek környezettudatos fiatalokat nevelni, akik a mindennapi életük során számításba veszik a szűkebb és tágabb környezetüket egyaránt.
  • Elindítottak egy környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és humánökológiával foglalkozó podcastot, ami az egyébként igen szegényes hazai zöld podcast” kategóriában igyekszik bővíteni az elérhető tartalmat.
  • Ezenkívül részt vettek számos szemétszedés, közösségi zöld program, és fenntarthatósági törekvés szervezésében és lebonyolításában, tevékenységükről pedig már nem csak a regionális, hanem az országos sajtó is rendre tudósít.