Baka Istvánra emlékezve egy szerkesztőségi szobát is berendeznek a Somogyi-könyvtárban a költészet napján

Baka István szegedi kötődésű költőre emlékezik április 11-én, csütörtökön, a költészet napján a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár.

Ím, két lélegzetvételed/ között a csend vagyunk, Uram! címmel nyílik kiállítás délután fél 5-től az intézmény földszintjén, amely fotók, dokumentumok, róla szóló és tőle származó írások segítségével mutatja be Baka Istvánt, aki bár Szekszárdon született, élete nagy részét Szegeden töltötte.

A könyvtár földszinti színpadán berendeznek egy, a nyolcvanas évek hangulatát idéző szerkesztőségi szobát is, írógéppel, mivel a költő jegyzetfüzet helyett ezzel alkotott. A kiállításra a szekszárdi múzeumtól kapott több kéz- és gépiratot a könyvtár, ezeket sokszorosította erre az alkalomra.

A megnyitó után Baka István-emlékséta kezdődik, útba ejtve azokat a helyeket Szegeden, amelyek a költő életében valamilyen szempontból fontosak voltak. Ilyen a Vár utca 7. alatti Kass Galéria, amely a költő egykori munkahelyének, a Kincskereső gyermekirodalmi folyóirat szerkesztőségének is helyet adott, falán látható a Baka-emléktábla.

A rendezvényhez kötődve a Baka István Baráti Kör nevű Facebook-csoport állandó virtuális kiállítást hozott létre, amely itt megtekinthető. A költőre a Belvárosi Mozi előterében is emlékeztetni fog egy kiállítás.