Megszűnik év végéig a fogászati ellátás a gyulai kórházban, Szegedre jönnek a betegek

Január 8-a után újabb kórházak listáját tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ahol hosszabb-rövidebb időre leáll az ellátás, vette észre a 444.hu. Ezek között van Szegedhez kapcsolódóan a gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház is, ahol év végéig nem tudnak fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika.

A lap megjegyzi, a teljes listát még szombaton tette közzé Kunetz Zsombor orvos, a Röntgen blog szerzője posztjában azt írja: „Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben.”

„Beteg nem marad ellátatlanul” – mondta Takács Péter államtitkár a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy Kunetz Zsombor január elején egy Facebook posztjában felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján január hatodikán egyszerre 20 egészségügyi intézmény részleges leállását jelentette be. Köztük van hódmezővásárhelyi és makói intézmény is.