Utcaképre került kollégánk, aki épp egy cikkhez fotózta a Google-autót

Vidéki online újság lévén mi is rendre hírt adunk a techóriás autóiról, ha azok éppen Szegeden bukkannak fel valamerre. Google-autót 2022 áprilisában a Mérey utcán kapott el olvasónk, augusztusban a Centrumnál parkolt egy gyanútlanul, idén június végén pedig a Dugonics téri körforgalomból hajtott épp a Somogyi utcába egy, amikor Legény Dániel kollégám hősiesen lefotózta azt, majd írt is egy cikket erről.

„Volt idő előkapni a telefont és lefényképezni, mivel a körforgalom bejáratánál meg kellett állnia. Útját aztán a Somogyi utcára fordulva folytatta, az még kérdéses, hogy az itt elkészült térbeli képeket töltik-e majd fel a rendszerbe, vagy épp balszerencsém volt, és nem leszek rajta a frissített utcanézeten” – találgatott akkor Dani, aki ma este nagy örömről számolt be az egyik szerkesztőségi Messenger-csoportban:

végre bekerült a Google street viewba.

„Geci, I made it” – csapongott az örömtől nemrég, bár arcát a techcég rendeszerei kitakarták. A felső képen látható kollégánk, alatta pedig a kép, amit ő csinált.

Forrás: Goole Maps

Fotó: Legény Dániel / Szegeder

Az idei bejárásnak nem meglepő módon az a fő célja egyébként, hogy frissítsék a városokról és azokat összekötő utakról készített fotókat. Magyarországon 2013 óta érhető el a szolgáltatás, bár sok helyen, így Szegeden is vannak már 2011-ből is utcaképek. Az autók mellett gyalog és biciklivel is bejárták az ország különböző pontjait, így látható például Szegeden a Kárász utca vagy a Széchenyi tér is még 2019-ből.