Már a Mol-kutaknál is fogynak az üzemanyagok, Szegeden is van ilyen helyszín

Már a Mol benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag hangzott el a hétfői RTL Híradóban. A riport szerint a fővárosban és vidéken is találtak olyan kutakat, ahol nem volt 95-ös benzin vagy dízel. A Mol szerint ez

minden ötödik kútjukon (20%) előfordult az elmúlt napokban.

Szegeden is volt olyan Mol-benzinkút, a Szőregi úti, melynél kora estére elfogyott mind a 95-ös benzin, mind a dízel. A Szeged.hu információi szerint vasárnap a Csongrádi sugárúti és a Makkosházi körút Mol-benzinkútnál volt üzemanyaghiány. A Szegeder múlt hét kedden arról értesült, hogy a 47-es főúton a Jura Ipari Parknál, illetve a Makkosházi körúton található Mol-töltőállomás is 95-ös üzemanyag nélkül maradt, de több is lehetett akkor.

Azt megírtuk, hogy a Mol ezen a héten sem szállít üzemanyagot a kisbenzinkutaknak az ellátásbiztonságra hivatkozva, azonban láthatóan saját kútjaikat sem tudják maradéktalanul ellátni. Az Ásványolaj Szövetség főtitkára úgy nyilatkozott az RTL műsorában, hogy hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni.

Azt még a Szegeder is megírta hétfőn, hogy a Miniszterelnökségtől az ATV-vel azt közölték, január elsejétől csak feltételekkel tudják fenntartani az ársapkákat, amelyek azonban az Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint nem elegendőek, mindenképpen csökkenteni kell a kedvezményezettek körét.