A jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kisbenzinkutak, miközben már most is hiány van

„Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek” – ezt írta a Mol levelében, melyet a családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetőinek küldtek. A levelet a Független Benzinkutak Szövetsége osztotta meg a Telexnek.

A Mol már két héttel ezelőtt, csütörtökön bejelentette, hogy nem szállít benzint és dízelt a héten azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel idén tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. A döntés a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyag-ellátás.

Ezen kívül a cég péntektől 100 literben limitálta a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint ezzel kiszámíthatatlanná válik az üzemanyag beszerzése. A lehetséges okokról alábbi cikkünkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Valami gond lehet a Mol olajfinomítójával, folyamatosan jelentik be az újabb korlátozásokat

Az olajtársaság szerint a környéken hallható hanghatás nem robbanástól vagy tűzesettől származott, hanem biztonsági riasztás történt.