Kifogyott a benzin több szegedi kúton

Több szegedi Mol-töltőállomás is 95-ös üzemanyag nélkül maradt. Ilyen biztosan a 47-es főúton a Jura Ipari Parknál, illetve a Makkosházi körúton található egység, de több is lehet. Ha önök is tapasztalnak ilyet, írják meg nekünk!

Utóbbinál úgy tudjuk, hétfőn 11 óra óta nem lehet benzint vételezni, a töltőpisztolyok „üzemen kívül” feliratú kártyát kaptak. Az autósok a szemközti OMW kúthoz hajtanak át, ahol emiatt nagyobb is a forgalom, a szokottnál kicsivel többet kell várakozni. Ennél a kútnál még van tartalék, de azt mondják, ha így haladnak, akár náluk is kifogyhat valamikor.

Mindez nem volt annyira váratlan, miután a Mol csütörtökön bejelentette, nem szállít benzint és dízelt ezen a héten azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel idén tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. Ami meglepő, hogy a kedden az általunk tapasztaltak szerint a szegedi kutak ellátása is akadozik.

Múlt héten kedden állt le a Barátság vezetéken keresztüli kőolajszállítás az ukrajnai energetikai hálózatot ért orosz rakétatámadások miatt, mely szerdára alacsony nyomáson ugyan, de újraindult Magyarországra. Aznap össze is hívta Orbán Viktor miniszterelnök a Védelmi Tanácsot emiatt, ekkor a lengyel rakétatalálatot is tárgyalták.

Ha olvasóink is tudnak olyan szegedi vagy Szeged-környéki kutakról, ahol nincs már benzin, írják meg nekünk, és frissítjük cikkünket!