Megérkeztek Szegedre a Dóm kilátószintjénél is magasabbra nyúló óriáskerék darabjai

Mint azt még múlt héten írtuk, immár biztos: november 25-én indul a Szegedi Karácsonyi Hetek és egészen december 24-ig tart.

Idén magasabbról és zárt kabinból lehet majd megtekinteni a belvárosi panorámát, mégpedig a Szléchenyi tér helyett a Dóm téren, mert ott lesz felállítva az óriáskerék. A szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. Facebook-oldalán arról posztolt, hogy megérkeztek a darabjai annak az 50 méter magasra – a Dóm kilátószintje 46 méter magasan található hivatalosan – érő óriáskeréknek, mely várhatóan már november 2-án elindul, ezúttal zárt kabinos is lesz és január első hetéig fog forogni.

A szegedi adventi programok, látványosságok, a forralt borok és gasztronómia élmények három belvárosi helyszínen lesznek majd jelen. Az idei adventi ünnepségsorozat fő helyszíne a Dóm tér lesz (már csak az óriáskerék miatt is), ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok mással várják a kilátogatókat.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder