Előállították a rendőrök Szabó Bálintot hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt

A készenléti rendőrség tagjai kopogtattak Szabó Bálint otthonában reggel, majd hosszasan, szó szerint felolvasták azt a hivatalos levelet, mely indokolta, hogy miért kell előállítani a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint a képviselőt.

Facebook-on élőben közvetítette mindezt Szabó, így az egész ceremónia hallható. Mivel a képviselő bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, így személyének kiadatása szükségessé vált, az ügyészség ezt elrendelte. Az indoklás szerint a gyanúsítás hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt történt.

Szabó pár hete a somogyi Kötcsén is megjelent, majd kudarcba fulladt gazdatüntetése után Orbán Viktor Szeged helyett Budapesten tartott beszédét zavarta volna meg. Az előállítás valószínűleg ez utóbbi miatt történhetett.

A szegedi önkormányzati képviselő nem állt ellen az intézkedésnek, viszont a rendőröket arra kérte, hogy beszedhesse gyógyszereit, erre ők mentők segítségét és felügyeletét kérték. A határozat szerint délelőtt 9 órára kellett felérniük a budapesti Könyves Kálmán körúti ügyészségi épülethez, a rendőrök kísérték fel őt, miután elköszönt a nézőitől.