Szabó Bálint a kötcsei piknikre is lenézett balhézni

Most a somogyi Kötcsén jelent meg a szegedi önkormányzati képviselő, aki miután kudarcba fulladt gazdatüntetésével vett ki egy nagy szeletet a hazai nyilvánosságból, pénteken Orbán Viktor Szeged helyett Budapesten tartott beszédét zavarta volna meg.

2004 óta ugye Kötcse és az itt található Dobozy-kúria ad otthont a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett, Fidesz és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével megtartott Polgári Piknik elnevezésű találkozónak.

Ide most a 24.huszerint kocsival hajtott be, és hosszas vitatkozás után sem volt hajlandó egy ideig kiszállni. Végül kiszállt, és feltett kezekkel kezdett kvázi tárgyalni a biztonsági szolgálat emberivel. Szabót ekkor falhoz állították, ahol vagy 15 percig tartották őt. Erre jöttek a rendőrök, akik megbilincselték és elvitték.

A Telex azt írja, hogy Szabót többször felszólították a rendőrök, hogy menjen el, mert akadályozza a forgalmat, é miután erre nem volt hajlandó, két rendőr megfogta, és odébb vitte, hogy előállítsa. Az önkormányzati képviselő ekkor lefeküdt a földre, hogy ezzel próbálja megakadályozni az előállítást.

A 24.hu fotósa, Varga Jennifer igen erős képanyagot hozott Szabóról, ez ide kattintva tekinthető meg.