Szabó Bálint kifütyülte Orbán beszédét, eltorlaszolta a Kerepesi utat, majd megpróbált bemászni a ceremóniára

A Népszava a helyszínről tudósított a határvadász-avatási ceremóniáról, melyet a szegedi Móra park helyett végül a budapesti Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központjában tartottak meg péntek délelőtt. Orbán Viktor is beszédet mondott végül, ekkor jött közbe Szabó Bálint.

Mint a Népszava cikke írja, ismeretlenek a következőt írták krétával a járdára a Készenléti Rendőrség előtti Kerepesi úti központja elé: „Ha a határon vadászni kell, ki a vad?” A feliratok folytatódtak volna, ám a „Semjé” szótöredékkel félbeszakadtak, vélhetőleg a rendőrség lépett közbe.

A központ körül a lap tudósítója szerint visszafogott készültséget lehetett látni, mindössze néhány tucat rendőr fogadta a miniszterelnöki autót, de aztán jött Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, hogy átmenetileg megbénítsa a Kerepesi út forgalmát. Ő az autójával

megpróbált behajtani a rendőrségi központba, ám a kapuban egy osztag az útját állta.

Szabó egy nemzeti színű szalagra kötött sípot fújt folyamatosan, majd autójával eltorlaszolta egy időre a Kerepesi út egyik sávját a központ előtt. A Népszavának minderről azt nyilatkozta a képviselő, hogy Orbán Viktor lemondását akarja.

A rendőrök végül igazoltatták Szabó Bálintot, majd azt üvöltözte, hogy ne érjenek hozzá az egyenruhások. A falon is megpróbált átmászni, de végül elhajtott az autójával. A videót ide kattintva lehet megnézni.