Fekete ruhában álltak ki tiltakozni a Radnóti tanárai a szünetben

Csütörtökön a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium elé álltak ki tanárok fekete ruhában, így vállalva szolidaritást a miskolci Herman Ottó Gimnázium felmentett igazgatóhelyettesével és az összes megfenyegetett tanárral – értesült a Telex.

Ezen a héten nagyon sok tantestület vállalt szolidaritást a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesével, akit múlt hét pénteken felmentettek pozíciójából, mert részt vett a munkabeszüntetésben. Ekkor minden munkabeszüntetésben részt vevő pedagógust kirúgással fenyegettek a tankerületek.

A Telex tudósítója szerint a szegedi Radnóti Gimnáziumnál is történt hasonló szolidaritási akció: csütörtökön 10 óra 40 perckor körülbelül 20 tanár állt ki az épület elé, és az egyik pedagógus felolvasta a nyilatkozatukat. Ebben azt kérik a kormánytól és a tankerületektől, hogy normalizálják a párbeszédet a tanárokkal, és tegyenek lépéseket a köznevelés és a köznevelésben jelenlévők helyzetének javításáért.

Levelüket úgy zárták: „Alapelvünk: az emberség és a minőség”.

A cikk szerint diákok vagy szülők nem csatlakoztak hozzájuk, a tanárok szünetben mentek ki a tanárok az intézmény elé erre a rövid időre.