Hivatalos levélben fenyegeti kirúgással a sztrájkoló tanárokat a tankerület

Névre szóló levelet kaptak pénteken a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok a tankerülettől.

„Sajnálattal értesültem arról, hogy Ön 2022. szeptember 59. napján nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű sztrájk nem lett meghirdetve, Ön jogosulatlanul maradt távol a munkából. (...) Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre” – ez olvasható az egyik levélben, melyet Tordai Bence tett közzé Facebookon.

Az egyik tanárnak a tankerület által küldött levél kapcsán a Párbeszéd politikusa posztjában többek között arról ír, hogy „a pedagógusoknak igazuk van: jár nekik a béremelés és a megbecsülés”, „a sztrájkjog korlátozásával a kormány alapvető jogokat sért”, valamint „a diákok, a szülők és minden jóérzésű ember a pedagógusok mellett áll”.

„A tankerületi igazgatók ne fenyegessék, hanem támogassák a pedagógusokat; ne a hatalom, hanem az oktatási intézmények, az ott dolgozók és tanulók érdekeit képviseljék” – zárta bejegyzését a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence.