A sátor állapota miatt nem fedik be a SZUE medencéit, jövőre már termálvizet vezetnének beléjük

„Felhívjuk kedves vendégeink szíves figyelmét, hogy a SZUE tan- és úszómedence nem lesz téliesítve (nem lesz sátorral fedve), ősszel kizárólag jó idő esetén lesz üzemeltetve!” – írja a Napfényfürdő Aquapolis honlapján a jegy- és bérletárak közé elrejtve. Azt azonban csak korlátozottan fejtette ki az intézmény a sajtóban is, hogy mit terveznek hosszabb távon ezekkel a medencékkel és miért nem téliesítik idén azt.

A Szegeder olvasója jelezte, hogy nem volt megfelelő tájékoztatás a Napfényfürdő Aquapolis részéről a miértekről és a hogyan továbbról a vendégek felé arról, hogy miért nem téliesítik idén a SZUE medencéit. Szerinte ennek ellehetetlenítése és megszüntetése folyik. Elmondta, az időjárásfüggő nyitvatartással bizonytalan és tervezhetetlen lesz az úszás (a bérletekről nem is beszélve) télen, miközben már így sincs sok lehetőség a szegedi átlagember számára, hogy a versenysportolók által lefoglalt Tiszavirág Sportuszodán kívül máshol ússzon télen. Szerinte ez a vevőkört is lecsökkenti majd.

A sajtóban jelent meg az a hír, hogy az üzemeltető Napfényfürdő Aquapolis tulajdonképpen a sátrak állapotával magyarázza, hogy nem lesznek téliesítve a SZUE-medencék: „Ennek fő oka az energiaárak mellett a sátor állapota, amely nem teszi lehetővé annak visszaépítését és így az idén a téli üzemelést. Amennyiben az időjárás engedi, úgy akár novemberben is használható lesz még a medence” – nyilatkozta a Délmagyarországnak Magyar-Mátyus Ditta, a Napfényfürdő Aquapolis értékesítési munkatársa.

Vizsgáljuk a kinti medencék termálvízzel való feltöltésének lehetőségét is,

ez azonban az idei szezonban a különböző engedélyezési folyamatok miatt még nem valósulhat meg” – tette hozzá ugyanakkor. Azt is elárulta, hogy a komplexumra nem terjedt ki a rezsicsökkentés, ezért már eddig is piaci árat fizettek az energiáért. „Az elmúlt időszakban törekedtünk arra, hogy mérsékeljük az energiafelhasználásunkat, mind fenntarthatósági, mind költséggazdálkodási okokból. Első lépésként elindítottuk az izzócsere programunkat, amellyel jelentősen csökkentjük a fürdő áramfelhasználását” – mondta a lapnak.

A fentiek viszont még mindig nem adnak mindenre tiszta választ, így levélben kerestük a Napfényfürdő Aquapolist az ügy kapcsán, hogy kérdéseinkkel reményeink szerint tisztább képet kapjunk a SZUE medencéinek jövőjét illetően. Például az is furcsa, hogy bár idén előfordulhat, hogy már nincs lehetőség a sátor cseréjére vagy javítására, azonban az, hogy már jövőre termálvizet terveznek engedni a medencékbe, nem feltétlenül azt vetíti előre, hogy bármit is akarnának kezdeni a lefedéssel, holott az intézmény valószínűleg nem spórolna olyan nagyon sokat ezen.

Fotó: Szegedi Sport és Fürdők

A Szeged.hu írta meg, hogy a SZUE medencéi kapcsán elterjedt pletyka nem vonatkozik az újszegedi sportuszodára, ott továbbra is lesz téliesítés. Minderről Lakó Gábor, az Újszegedi Városi Sportuszoda létesítményvezetője beszélt a lapnak. Az elmúlt évek és évtizedek normál menetrendjéhez igazodva az idén is október közepén állítják fel a sportuszoda sátrát, mely hozzávetőlegesen egy hetet vesz majd igénybe. A fürdőigazgató szerint egyelőre nem terveznek változtatást az őszi és a téli nyitva tartásban sem.

A Délmagyarország arra is rákérdezett, hogy az emelkedő rezsiköltségek miatt a városi fürdőknél terveznek-e a martfűihez hasonlóan szolgáltatás-korlátozást. Nagy Katalin a lapnak azt mondta: „Jelenleg a tulajdonossal együttműködve vizsgáljuk az áremelkedés várható hatását a gazdálkodásunkra, az egyes létesítményekre, a lehetőségeinkre és a mozgásterünkre. A szükséges és lehetséges takarékossági intézkedésekről egyeztetéseket kezdtünk és folytatunk a következő hetekben a sportegyesületekkel. Döntésekről még nem tudunk beszámolni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Árakat emelnek a vizes világbajnokság után újra megnyitó szegedi uszodák

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. több éve tartotta árait, azonban a növekvő üzemeltetési költségek miatt július 1-től drágábban sportolhatunk és fürdőzhetünk létesítményeikben, így az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben, a sportuszodákban, a Szikin és konditermükben is.