Csaknem száz év rutinnal vonul ma a szegedi mentős esetkocsi

Igazi “senior csapat” segíti ma a bajbajutottakat Szegeden, ugyanis az esetkocsi személyzetének szolgálati éveit összeadva csaknem egy évszázados szakmai tapasztalat az eredmény – áll az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán megjelent posztjában. Mint írják, a mentőtechnikus 30, a szakápoló 29, míg a mentőtiszt 35 éve szolgálja hivatását a legmagasabb színvonalon.

Legutóbb akkor számoltak be szegedi eseményről, amikor a szegedi mentőállomásnál dolgozó főápoló ment utolsó munkanapjáról nyugdíjba. Mint azt a bejegyzésben írták, Gyenge Ferenc szakápoló 2005-ben lett tagja a szegedi mentőállomás közösségének, amit később évekig főápolóként vezetett. Ezalatt ragadt rá a Lajos becenév, mert tréfásan mindenkit így szólított. A “Figyelj Lajos!” kifejezést azóta is használja a szegedi szakzsargon a főápolói utasításokra és a bizalmas beszélgetésekre.

Kocsizó évei után még sokáig szolgált a Szegedi Mentésirányításon, egészen ma estig. Utolsó szolgálata végén nem várt meglepetéssel kedveskedtek bajtársai, amikor csaknem az összes szegedi mentőegység félperces szirénázással kívánt neki boldog, egészségben töltött nyugdíjas éveket. A meghatott életmentő annyira elérzékenyült, hogy a videó végét saját kérésére nem is mutatjuk. Köszönjük »Lajos«!” – búcsúztak el tőle a posztban, ennek pillanatai ide kattintva nézhetőek meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Mózesként választotta ketté az M5-ösön a kocsisort a mentőautó

Ugyan szolgálatban tilos a mentőknek a képfelvétel készítése, ezt a mintaszerű közúti magatartást mégis megörökítette a balesethez riasztott hálás mentőtiszt.