Április végére térhet vissza a 20 fok feletti meleg idő

A meglehetősen korai, március végi és április eleji hőségnapok és nyárias idő után a hónap közepére egy erőteljesebb hidegfront érte el hazánkat, ami márciusi szintre vetette vissza a hőmérsékletet. Az időkép.hu szerint az átlagosnál hűvösebb időjárás még jó pár napig velünk marad. Hajnalonta hétfőig gyenge fagyok is előfordulhatnak, szombaton délen és keleten, vasárnap és hétfőn inkább a nyugati, északnyugati tájakon.

A záporokkal tarkított hétvége után még a jövő hét első felében is több alkalommal és többfelé szükség lehet az esernyőkre, emellett a hőmérséklet is marad az átlag alatt. Hétfőn például kimondottan hűvös lesz, mindössze 7 és 13 fok között alakulnak majd a maximumok, Szegeden ekkor 12 fokra számíthatunk. Keddtől pár fokkal már enyhül az idő, de melegünk még nem lesz.

Már látszik azonban a hideg idő vége,

a középtávú előrejelzések szerint a jövő hét második felében határozott felmelegedés indulhat meg, így április utolsó napjaira visszatérhetnek a 20 fok körüli, kicsivel afölötti maximumok. Emellett pedig szárazabbra fordulhat az időjárás, csak néhány zápor alakulhat ki a többórás napsütés mellett.