Bírósághoz fordul a Baromfi Termék Tanács, szerintük szabálytalan volt a Szabó Bálintot elnökké választó közgyűlés

Elhatárolódik a Baromfi Termék Tanács a szerdai közgyűléstől, ahol Szabó Bálintot választották a Kacsa- és a Lúdszövetség elnökévé írja a hvg.hu. A lap úgy értesült, hogy a tanács szerint nem volt szabályos a választás, így bírósághoz fordulnak.

A botrányos közgyűlésen nem csak az elnöki posztról, de a baromfiágazat szakmai döntéseiben szerepet kapó, intéző bizottsági tagokról is szavaztak a küldöttek Kiskunfélegyházán, egy nappal a közgyűlés után már van, aki le is mondott a lap szerint. A két szövetség elnökeként Szabó Bálint bekerült volna a Baromfi Termék Tanács elnökségébe is, ahol a másik négy ágazati elnök a magyar húspiac felét lefedő szektorral kapcsolatos ügyekben hoz döntéseket, tesz javaslatokat a kormánynak. 

Az elnökség nem hajlandó leülni Szabó Bálinttal, szerintük a közgyűlés teljesen jogszerűtlenül zajlott, bírósághoz fordulnak.

Mint azt a hvg.hu írja, utóbb derült ki, hogy a két szövetség bizottságaiba csak termelők kerültek be; sem a vágóhidak, sem az integrátorok képviselői nem, miközben többek között a februári mélykúti tüntetés egyik célja az volt, hogy a termelők is képviseltethessék magukat a szakmai szervezetekben. Míg tehát korábban az integrátorok, vágóhidak tulajdonosai ültek a bizottságokban, a termelők érdekeit senki nem képviselte, most átültek a ló túloldalára, hiszen fordított a helyzet.