Keresik a vállalkozókat a vásárhelyi pavilonkávézó életre keltéséhez

Nagyon szűk határidőt szabott meg a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Kossuth téri pavilonkávézó üzemeltetésére kiírt pályázaton írja a Délmagyar. A jelentkezőknek kevesebb, mint egy hetük van beadni az anyagokat. A másik furcsaság, hogy a jelentkezők közül a győztessel már áprilistól szerződést kötnének, ám a kiírásban nem sok konkrétumot osztottak meg az üzemeltetési feltételekről.

A lap azt írja, maga a kiírás megjelenése „meglepő fordulat”, mivel Márki-Zay Péter 2019 nyarán azt mondta, ezt az épületet tulajdonképpen a Csengettyű és Oldalkosár utcaiak életét zavaró Saci büfének ajánlanák fel. Ugyanis sokat panaszkodtak a környékbeli lakók arra, hogy péntek és szombat hajnalonta zavarja a nyugalmukat az ottani büfé, amit lebontottak volna, mondta akkor a hódmezővásárhelyi polgármester.

Azt végül 2022-ben jelentette be Szabó János akkori alpolgármester, hogy egy „klasszicista környezetbe illeszkedő, modern épület” lesz a Kossuth téren. A kávézó helyén eredetileg egy mellékhelyiség állt, a több mint 70 évet megélt Kossuth téri épületet az önkormányzat októberben bontotta el. Eredetileg azt tervezték, hogy ennek felújításával építenek egy budibüfét.

A közvécé az utóbbi években gyakran került be a helyi hírekbe, különböző botrányos és ellentmondásos nyilatkozatok képében erre is rátelepült a helyi politika, a történetét ebben a cikkben beszéltük el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Műemlék? Daganat? Most már mindegy, lebontották a vásárhelyi majolikacsempés közvécét

Hetven évig szolgálta a hódmezővásárhelyieket a műemlékekkel körbevett majolikacsempés közvécé, amit öreg korában politikai vitákban használtak eszközként.