Lázár János a szabadkai vasútvonal mielőbbi üzembe helyezéséről tárgyalt a Vajdaságban

Hétfőn Lázár János Pásztor Bálinttal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tárgyalt Szabadkán. A megbeszélésen a határátkelők nyitvatartási idejéről és a Szabadka–Szeged vasútvonal mielőbbi üzembe helyezéséről is szó esett Pásztor posztja szerint, aki azt kérte az építési és közlekedési minisztertől, hogy az utasbarát menetrend kialakításában legyen segítségükre.

Még pénteken felkerült egy a röszkei vasútállomáson készült fotó a Vasútrajongók klubja nevű közösségi oldalra arról, hogy egy dízelmozdonnyal vontatnak Szegedre egy szerb dízel motorvonatot. Az azóta már törölt képhez azt írták, hogy szombaton volt a szerelvény próbafutása Szeged-Rendező pályaudvar és Hódmezővásárhely között. A szerb jármű aztán saját lábon juthatott haza aznap este.

Mindez már annak az előjele lehet, amit Lázár János is mondott a minap életútinterjúja alatt, hogy november végén, december elején várható a személyforgalom beindulása Szeged és Szabadka között, miután az előzetes hírekkel ellentétben az mégsem indult el október 23-án, pedig a szerb vasúttársaság akkor már menetrendet is közölt. Eszerint reggel 9 és délután 3 körül indultak volna a vonatok Szegedről.

Ha már menetrend, a napokban a MÁV applikációjába is felkerült egy, egészen Szabadkáig írva a menetidőt, amit a röszkei vasút csoport nevű Facebook-oldalon vettek észre.

Azóta letörölték azt,

így valószínűleg nem a hivatalos menetidőket, illetve tényleges indulást, valamint érkezést mutatta.

Frissítés (20:01): Azóta kiderült a pontos indulási dátum, melyet Lázár János jelentett be szerbiai útja után.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Megvan a dátum, november végén indul a Szeged–Szabadka vasútvonal

Egy hónapot késnek az átadással, és egyelőre korszerű villamosmotorvonatok helyett régi, dízelüzemű járművek közlekednek majd a két város között.