A vasalódeszkás Vezsenyi László után egy fizikatanár is felmondott a makói iskolában

Miközben fizikai Nobel-díjasunk lett Krausz Ferenc személyében, addig egy fizikatanárral lettek kevesebben a Makói József Attila Gimnáziumban (JAG), írja a Makói Csípős. A helyi portál szerint Trauer János elsősorban a kollégáját, Vezsenyi Lászlót ért támadások miatt mondott fel 31 év után.

A pedagógus privát Facebook-oldalán pénteken megosztott bejegyzés szerint ma volt az utolsó tanítással töltött napja a JAG-ban, ahol egyébként 31 évet és szűk két hónapot dolgozott. Hivatalosan a státusztörvény miatt távozik, azonban az iskolát nem csak ez tette számára vállalhatatlanná: számára az utolsó csepp a pohárban egykori kollégájának, Vezsenyi Lászlónak a szakmai alapot nélkülöző, politikai indíttatású vegzálása volt.

,,Nem taníthatok tovább olyan munkahelyen, ahol ez megtörténhet”,

írja a fizikatanár, aki minden egykori tanítványának sikerekben gazdag, boldog életet kívánt bejegyzése végén.

Arról a Szegeder is írt korábban, hogy a vasalódeszkás tanárként elhíresült Vezsenyi Lászlót bár végül nem tiltották el a tanítástól, de a vasalódeszkás botrány után kinevezett új tankerületi igazgató korlátozta őt munkájában. Nem lehetett például osztályfőnök sem, de volt, hogy néhány órát Csanádpalotán kellett volna megtartania úgy, hogy neki volt a gimnáziumban a legmagasabb óraszáma a testnevelőtanárok között.

Vezsenyin kívül egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület. Miután a némettanár az elmaradt, jogos jussát kérte, a tankerület vezetőjének az volt az első követelése az igazgató felé, hogy rúgják ki őt az iskolából.