Lázár János karácsonyig rendezné Mártély adósságát, szerinte Márki-Zayék büntetik a települést

„Bölcsőde lesz, tartozás nem lesz” – ezzel indította posztját Lázár János közösségi oldalán, melyben közös képet is megosztott Mártély új polgármesterével, Ambrus Istvánnal, akit a barátjának nevezett és támogatta az időközi választáson. Sőt, egykori sofőrje is volt.

A térség országgyűlési képviselője Ambrussal való egyeztetéséről megjegyezte: Jó hír a mártélyiaknak, hogy közel 50 millió forintból végre megépülhet a minibölcsőde. Beszéltünk arról is, hogy Hódmezővásárhely bünteti Mártélyt, fizetni kell Márki-Zaynak, de nem hagyjuk magunkat. Karácsonyig rendezzük a követelést.

A csetepaté előzménye az, hogy Mártély előző polgármestere, Putz Anita Lázárral konfliktusba keveredett, sőt, Putz egyenesen azt állítja, hogy megpuccsolták Lázár segítségével, miután a képviselő-testület feloszlatta magát. Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápolt, az időközin újrázott is volna, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben az augusztus 7-én tartott időközi polgármester- és képviselőválasztáson.

Nem sokkal megválasztása után az új polgármester, Ambrus István Márki-Zay Péterhez fordult azért, hogy engedje el a település Hódmezővásárhely felé fennálló 23 millió forintos tartozását. Erre reagált most Márki-Zay Péter a hivatalos Facebook-oldalán is megosztott nyílt levélben, viszont nem a kérelmező Ambrus Istvánnak, hanem Lázár Jánosnak címezte mindezt.

Ebben többek között olyanokat írt, hogy a település idén Lázár sofőrjét választotta polgármesternek, majd „az addig minden számláját időben fizető település a választás után heteken belül bejelentette, hogy csődben van, ezért segítségért meglepetésemre most mégis nem Önhöz vagy a kormányhoz, hanem hozzám fordultak”.

Fotó: Lázár János / Facebook

„Különösen érthetetlennek tartom Ambrus István megkeresését azért is, mert a kampányban Önök ígéretet tettek arra, hogy Mártély fennálló adósságát vissza fogják fizetni” – tette hozzá. Márki-Zay szerint eddig is türelmesek voltak Mártély – még Borsos József fideszes polgármester idejéből származó – tartozásai tekintetében is.

Levelében Márki-Zay megemlítette azt is, hogy két éve Lázárék szórólapokkal azt terjesztették, hogy a falu az ellenzéki polgármester miatt nem jut forrásokhoz. Ezt követően az Ön fellépése nyomán feloszlatta magát Mártély testülete és új választásokat írtak ki” – utalt arra az esetre, hogy Putz Anitát lemondással zsarolhatták. Szerinte pont Lázár lenne az, aki nagyon is tudna segíteni a helyzeten.