Toroczkai László alpolgármestere nyert Ásotthalmon, Mártélyt Lázár János egykori sofőrje vezeti ezentúl

Két Csongrád-Csanád megyei településen tartottak vasárnap időközi polgármesterválasztást, nem éppen unalmas jelöltekkel.

Ásotthalmot azért nem a szegedi születésű Toroczkai László Mi Hazánk-elnök vezeti a továbbiakban, mert áprilisban listáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal. Mint az ilyenkor szokott, támogatott egy jelöltet, név szerint a település irányításában 2019 óta alpolgármesterként részt vevő Papp Renátát, aki papíron függetlenként indult el, és nyert is.

„Nem én fogom irányítani a települést. Papp Renáta elég talpraesett hölgy ahhoz, hogy ne kelljen őt irányítani” – mondta a napokban Toroczkai arra a kérdésre a Telexnek, hogy nem marad-e meg az alá-fölérendeltségi viszony.

Az érvényesen szavazók a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak.

Mártélyon Lázár János egykori sofőrjét, Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek. A Hódmezővásárhely melletti, közel 1300 lakosú községben más oka volt, hogy időközi választást kelljen tartani: itt április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. A községben képviselő-választást is tartottak, a hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak. (via MTI)

A címben hétfő délelőttig az szerepelt, hogy „Lázár János sofőrje”, holott Ambrus csak egykori sofőrje Lázárnak. A hibát mi magunk vettük észre és javítottuk, azért elnézést kérünk!