Mártélyon Lázár János által megtartott „faluházi puccs” volt a polgármester szerint, csalódott egyes képviselőkben

Mint arról tegnap hosszasan beszámoltunk, Mártélyon időközi választás lesz megtartva a törvényi előírásoknak megfelelően, miután feloszlatta magát a képviselő-testület. Putz Anita polgármester csalódottságát fejezte ki ezzel kapcsolatban legújabb Facebook-bejegyzésében, ahol faluházi puccsnak nevezte a történteket.

Putz Anita, Mártély polgármestere egy Facebook-posztban reagált a tegnap történtekre, amikoris feloszlatta magát a képviselő-testület. Mint írja, a héttagú testület négy tagja, azaz Lázár János és a székkutasi polgármester által megtartott »faluházi puccs« résztvevői benyújtották lemondásukat. Szerinte kinek a 30 ezüst, kinek Lugosiné csontig hatoló üzenete elég volt, hogy lemondjon a mandátumáról. 

A képviselők közül többen jelezték is, hogy nem indulnak újra a választáson, amelyet Putz Anita megért, hiszen nehéz időszak áll mögöttük: a koronavírus, az állandó támadások, az elvont bevételeik és az előző vezetéstől örökölt 15 milliós visszafizetési kötelezettség mellett az alapfeladatokon túl csak kisebb fejlesztésekre futotta – tette hozzá.

Az igazi csalódást számomra mégis Pótári Mihály okozta. Testületi tagként, de alapvetően önkormányzati alkalmazottként, a Faluház vezetésével is megbízottként, titokban szervezkedett a község vezetésének megbuktatása érdekében. Lelke rajta!” – fejtette ki, egyben elmagyarázva azt, mit értett faluházi puccs alatt.

Somodi István végleges kihátrálása a helyi vezetésből viszont teljesen érthető számára, mert mint megjegyezte, a képviselő Facebook-oldalán ismertette, hogy őt is megfenyegették, helyi kisboltot üzemeltető vállalkozóként pedig egyszerűen mérlegre tette a további kockázatokat. Mészáros István és Kulcsár Renáta csak rövid idővel ezelőtt pótképviselőként léptek a Testületbe, a korábbi elbukott puccskísérlet miatt távozók helyére, ők kevésbé látták át a helyi viszonyokat Putz Anita szerint. 

Mindenki láthatta Lázár János VTV által rögzített cinikus nyilatkozatát a Faluház előtti helyszínről. Nem politikusként, valódi képviselőként érkezett ott a faluba. Rövid időre láthattuk álarc nélkül is – jegyezte meg a polgármester, majd hozzátette: Szomorú történet ez Mártélynak. Lázár eddig húsz évet kapott a bizonyításra, húsz éve sanyargatja a települést és mégis egyes képviselők tőle várják a segítséget. Némelyeknél már kialakult a Stockholm-szindróma.