Nem marad támogatás nélkül az újszentiváni fideszes jelölt, maga Varga Judit szólt fel mellette

Júliusban tartják az időközi polgármesterválasztást Újszentivánon, ahol az eddigi, fideszes polgármestert letartóztatták család vádjával. Varga Judit közösségi oldalán jelentette be, támogatja a Fidesz új jelöltjét.

Szegeden már megszokhattuk, hogy választási időszakban egymásnak adják a városnévtáblát a kormány ismert arcai, és most úgy tűnik, az újszentivániak is kapnak a jóból. Varga Judit, az Igazságügyi Minisztérium minisztere szombaton Facebookján posztolt egy közös képet a jelölt Ulbert Mónikával és Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnökkel.

„Kisgyermekes édesanyaként elkötelezett a családok mellett, jogászként pedig a legfontosabb számára a törvényesség, ezért jó szívvel tudom ajánlani Mónikát a választók figyelmébe” – írta Varga.

Fotó: Varga Judit / Facebook

Ismeretes, hogy még február 8-án vitték magukkal nyomozók az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt, január 20-án pedig a NAV nyomozói bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást a polgármesteri hivatalban. Ezek után még február 9-én rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület, ezért van időközi választások megtartására szükég.

Varga Kiskundorozsmára is ellátogatott, ott is támogatja a helyi jelöltet, Ruzsa Rolandot. Itt azért vannak választások, mert Mihálffy Béla önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselővé válaszották.