Felújítaná a rókusi templom melletti Anatómiai Intézetet az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem hazai forrásból teljesen felújíttatná Orvostudományi Karának Anatómiai Szövet- és Fejlődéstani Intézetét, ez derül ki egy az intézmény által nemrég kiírt közbeszerzésből.

A Kossuth Lajos sugárút 38. szám alatti, vagyis a Mars tér és a Szent Rókus-plébániatemplom mellett lévő, a Rókusi I. számú Általános Iskolával szemközti épület teljes külső és belső homlokzatai, tetőszerkezete és belső terei újulnak majd meg a tervek szerint. Már amennyiben minden jól alakul, ugyanis a Fogorvosi Kar Vasas Szent Péter utcai épületének építkezése azóta is áll, a gyermekpszichiátria egyéves csúszással készült el.

Az Anatómiai Intézetre vonatkozó kiírás megjegyzi, az épület utcai homlokzata és a szárazkapu bejárat helyi egyedi védelem alatt áll. Emiatt a főhomlokzati, jó állapotú fakapukat felújítják, illetve a főhomlokzati rossz állapotú, hetvennégy fa-, illetve műanyagablakokat gerébtokos fa nyílászáróra cserélik majd. A belső homlokzaton viszont, ahol nincs védettség különösebben, ott már mindenhol modern alumíniumra cserélik az ajtókat és ablakokat, Az Anatómiai Intézeten 107 ilyen van.

A külső és belső homlokzatok teljes felújítási munkái több mint 3500 négyzetmétert fednek le, a homlokzatok külső oldali hőszigetelését pedig az utcai homlokzatok kivételével mindenhol megcsinálják majd. A faldiagnosztikai vizsgálat megállapította, hogy injektálás és lábazatvédelem is szükséges lesz. A főépület délnyugati végében lévő pincelejárót viszont elbontják majd.

A kivitelezők május 22-ig, délelőtt tíz óráig jelentkezhetnek az ajánlataikkal, melyeket aztán elbírálnak majd.