Nem pénzhiány, hanem műszaki problémák miatt állt le a Vasas Szent Péter utcai rendelő építkezése a szegedi egyetem szerint

A Szegeder tudomására jutott, hogy a gyermekklinika sürgősségi és traumatológiai szárnyának fejlesztése leállt forráshiány miatt, emellett pedig a Fogorvostudományi kar leendő új központjának, vagyis a Vasas Szent Péter utcai egykori rendelő felújításának kivitelezése sem halad nagyon, azt valószínűsítettük, hogy itt is elfogyhatott a pénz.

Lapunk múlt hét csütörtöki megkeresésére végül most pénteken válaszolt a Szegedi Tudományegyetem sajtóosztálya, és elmondták, hogy a Vasas Szent Péter utcai építkezés nem pénz hiányában áll korábbi értesüléseinkkel ellentétben, hanem az épület szétbontása során az alapozásban és a födémszerkezetben találtak előre nem látott problémákat, amik utólagos áttervezéseket igényeltek, melyet az SZTE megrendelt.

Az utólagos áttervezés alatt viszont áll az épület felújítása, de a teljes beruházásra van pénz az egyetem szerint, méghozzá állami forrásból. Mint ismert, a munkálatokat a Dél-Konstrukt Zrt. végzi eredetileg közel 3,6 milliárd forintból, szerződés szerint 15 hónapjuk volt a munkára, így az egyetem korábban azt remélte, 2023 őszétől nem csak az oktatás, de a betegellátás is a felújított épületben folytatódhat majd tovább. Ez minden bizonnyal csúszik.