Lesz szilveszteri tűzijáték és sok év után újévköszöntő ünnepség is a Széchenyi téren

Újra lesz újévköszöntő a szegedi Széchenyi téren, erről a városi lap írt. A szeged.hu-nak Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, december 31-én ismét megrendezik a bulit a Széchenyi téren, mely korábban a járvány miatt elmaradt. Éjfél előtt a 3+2 Zenekar koncertezik majd, melyet az újévköszöntő tűzijáték után is folytatnak, vélhetően hajnal négyig.

Az már ismert, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is december 1-től december 24-ig tart majd a szegedi karácsonyi hetek, ezt a programsorozat közösségi oldalán jelentette be a szervező Szegedi Városkép és Piac. Hagyományosan ekkor kapcsolják fel ugyanis a város ünnepi fényeit, és ekkor indulnak el a fényvillamosok is.

Úgynevezett csillagos égboltot imitáló díszkivilágítás lesz idén december elsejétől a Kárász utcai napvitorlák helyén. A fő helyszín, a Dóm tér két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfi ponttal egészül ki. A téren október 22-e óta már lehet óriáskerekezni is az 50 méteres szerkezeten.