December elsején gyullad fel a csillagos égboltot imitáló új díszkivilágítás a Kárász utcán

A napvitorlákat telente leszerelik, az azokat tartó kábelek viszont télen-nyáron fennmaradnak. Ez viszont némileg rontja az utcaképet. Azért, hogy ne feszüljenek ott kihasználatlanul, a vitorlákat tartó drótszerkezetnek idén a megújuló karácsonyi díszkivilágításban lesz szerepe, erről Mihálik Edvin zöld tanácsnok beszélt közösségi oldalán még októberben.

Most az is kiderült, hogy a tartókábeleken hosszú fényfüzéreket húznak ki, amivel úgynevezett csillagos égboltot imitáló díszkivilágítás lesz december elsejétől. Hagyományosan ekkor kapcsolják fel ugyanis a város ünnepi fényeit egy szerencsés Rádió 88-hallgatóval közösen, és ekkor indulnak el a fényvillamosok is. Makrai László irányításával a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. munkatársai már elkezdték felszerelni a karácsonyi fényeket.

Az már ismert, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is december 1-től december 24-ig tart majd a szegedi karácsonyi hetek, ezt a programsorozat közösségi oldalán jelentette be a szervező Szegedi Városkép és Piac. Az idei szegedi adventi készülődésről egyelőre nem sokat tudni, de részleteket is ígértek hamarosan.

Az már biztos, hogy a központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol október 22-e óta már lehet óriáskerekezni az 50 méteres szerkezeten. Idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó, de körhinta és pónilovaglás is. Két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfi ponttal egészül ki a Dóm tér. Hétvégenként a zenés programok mellett tűzzsonglőr show várja majd a kilátogatókat.

A megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálat mellett december 3-tól vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján. A Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni és természetesen idén ünnepi ruhát ölt a belváros.