Akár már a hétvégén is felülhetünk a Dóm téri ötvenméteres óriáskerékre

Már a hétvégén üzembe helyezhetik az óriáskereket a Dóm téren Rácz Attila szerint. A szegedi karácsonyi heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak beszélt erről, s elmondta azt is, hogy ez az ország egyik legnagyobb óriáskereke, amelyre összesen 180-an ülhetnek fel egyszerre.

Mint írtuk, a Szeged eye idén is egyik fő látványossága lesz a karácsonyi vásárnak, és egészen január 7-ig áll majd a fogadalmi templommal szemben. Az 50 méteres magasságig nyúló, zárt kabinos szerkezet első darabjai még hétfőn érkeztek meg a térre. A magasan félelmetesen himbálózó óriáskerékről tavaly már írtunk egy élménybeszámolót. Akkor november elején indult el a szerkezet, és január elejéig lehetett felülni rá.

A szervezők szerint két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér idén, ahol a szokásos módon lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó, de körhinta és pónilovaglás is. Szintén a megszokott módon karácsonyi gasztronómiai kínálattal várnak, de a Dóm tér mellett a Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni. A karácsonyi díszvilágítást már említeni sem kell, az óriás rénszarvas és mikulás szán is kihelyezésre kerül. Emellett a Kárász utca új világítást kap az idén.