Megérkezett hétfőn a szegedi óriáskerék első darabja, október végén már állna a szerkezet

Már ma este érkezik a Dóm térre és a tervek szerint október végén elindul az ötven méteres óriáskerék, erről ír a városi lap. Az első részegységeket szállító kamion viszont már most megérkezett a térre, ahol a tavalyihoz hasonlóan idén is az 50 méter magas, zárt kabinos óriáskerék lesz Szegeden. A magasan félelmetesen himbálózó óriáskerékről tavaly már írtunk egy élménybeszámolót. Akkor november elején indult el a szerkezet, és január elejéig lehetett felülni rá.

A szervezők szerint két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér idén, ahol a szokásos módon lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó, de körhinta és pónilovaglás is. Szintén a megszokott módon karácsonyi gasztronómiai kínálattal várnak a szervezők, de a Dóm tér mellett a Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni. A karácsonyi díszvilágítást már említeni sem kell, az óriás rénszarvas és mikulás szán is kihelyezésre kerül. Emellett a Kárász utca új világítást kap az idén.

December 3-ától vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.