Szegeden is elmarad a városi ünnepség szilveszterkor

Jelenleg csupán annyi korlátozás van érvényben a szilveszteri bulikra Magyarországon, hogy az 500 fő feletti rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. Több nagyvárosban ugyanakkor nem tartják meg a hagyományos ünnepségeket, az RTL Klub riportja szerint

elmarad a városi ünnepség Debrecenben, Miskolcon és Szegeden, Pécsen pedig csak a tűzijátékot tartják meg.

A főváros vezetése a csatorna megkeresésére azt válaszolta, hogy csak a kormány vezethet be korlátozásokat. A Vörösmarty téri adventi vásár hajnali egyig nyitva lesz.

Azt korábban írtuk, hogy tavaly a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a Szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért megtiltotta a kormány a pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását, idén azonban nem lesz ilyen korlátozás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tavaly tilos volt a járvány miatt, idén engedélyezett a szilveszteri tűzijátékozás

Tavaly a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a Szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért megtiltotta a kormány a pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Idén nem lesz ilyen korlátozás, így a rendőrség részletesen ismertette a tűzijátékok felhasználásának szabályait.