Elbontják a betonfalat a Bartók téren, helyére füves lejtőt építenek

Még korábban megírtuk, hogy a város több köztér megújítását ejti majd meg az idén, vagy jövőre. A városrészi központok felújítására 500 millió forint jut idén Szeged költségvetéséből, mely a Lechner teret, az Aradi vértanúk terét, Petőfitelep Fő teret és a Bartók teret is tartalmazza. Az említett pénzösszeg annyira kevés a közterületek méretéhez képest, hogy egyelőre csak részben teszik őket rendbe.

Jelenleg a Bartók tér a soros, a napokban kezdtek hozzá a rendbeszedéshez. A Szeged.hu azt írja, a teret ugyan újítgatta a város apránként, köztük a sportpályákat, de a teljes körű felújításra gyakorlatilag évtizedek után most kerül sor először. A portálnak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, a teret keretező betont lebontják,

ennek helyét füves rézsűvé alakítják, a feltört betont is parkosítják.

Bár a Lechner téren ki kellett vágni pár fát, a Bartók téren az összeset meghagyják majd.

A játszótéri elemeket a felújítás idejére elszállították a környezetgazdálkodási cég szakemberei, akik rendbehozzák azokat, majd visszahelyezik őket szeptemberre, amikor a tervek szerint befejezi ka munkálatokat.

Ezeken felül ráadásul az Aradi vértanúk terén lévő nyilvános vécével megegyező automatát is telepítenek majd ide, melyet az IKV Zrt. üzemeltet, de az önkormányzati Ritek Zrt. köztéri kamerákat is telepít, amivel azt remélik, hogy az itt tapasztalható gondok megszűnnek majd.

Fotó: Bálint András / Szegeder