Botka szerint ha nem kéne az állam engedélye, már rég megépítették volna a harmadik hidat

Szerdai hír, hogy elindult a harmadik híd tájékoztatóoldala, ami annak fényében érdekes, hogy Lázár János szerint amúgy nincsen pénz az átkelő megépítésére. Honlap mindenestetre már van, ezen olvashatunk arról, hogy miért fontos a híd megépítése, hol tart a projekt, és hogyan néz majd ki minden, ha egyszer elkészül.

Miután tényleg múlt héten derült ki, hogy ismét ott tartunk, hogy sem a szükséges forrás, sem a kormányzati döntés nincs meg, valóban érdekes ez a fejlemény, amit a város polgármestere sem hagyott szó nélkül. Botka László szerdán késő délután azt írta Facebook-oldalán, hogy sajnos kormányzati döntés és támogatás nélkül hidat Magyarországon nem lehet építeni, és máskülönben már rég megépítették volna ők maguk. Hogy pontosan miből és hogyan, azt nem részletezte a polgármester.

„Az Orbán-kormánnyal szemben mi a magunk részéről mindig mindent időre előkészítettünk, hogy az építkezés végre megkezdődhessen” – írta, de Botka szerint a püspöki focistadion árából is bőven kijött volna a déli híd, a mellette most épülő szálloda árából pedig az új, regionális gyermekgyógyászati klinika is, amiről ma derült ki, hogy elmarad a felújítása. Botka szerint azonban „a Fidesznek azonban a másodosztályú focicsapat volt a prioritás. Inkább erre költötték az adófizetők, a szegediek pénzét”.